Bel ons : 0499 71 77 94 (Nico)

F.A.Q..

Zit je met vragen? Wij hebben bijna alle antwoorden.

Wat is een domeinnamen en welke kan ik bij jullie registreren?

Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingsysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd.

De verschillende delen van een domein worden van elkaar gescheiden door punten. Een voorbeeld van een domein is www.google.be.

Een domeinnaam kan men vast leggen dmv registratie. Meestal is dit de naam van de persoon of het bedrijf waarover de pagina gaat, echter wordt ook soms het thema van de website hiervoor gebruikt. In principe is alles mogelijk, zolang de naam bestaat uit een combinatie van twee of meer tekens. De combinatie mag bestaan uit de letters a tot en met z, eventueel aangevuld met cijfers 0 tot en met 9 of een (afbreek)streepje.

Domeinnamen hebben verschillende prijzen naargelang het Top Level Domain of TLD. Zo is bijvoorbeeld een .be domein goedkoper dan een .lu domein.

Hierbij een korte opsomming van de meest voorkomende domeinnaam extensies (ook wel TLD’s genoemd).

 • .com
 • .net
 • .org
 • .info
 • .biz
 • .mobi
 • .me
 • .name
 • .tel
 • .nu
 • .tv
 • .in
 • .nl
 • .eu
 • .be
 • .de
 • .es
 • .it
 • .gr
 • .co.uk
 • .at
 • .lu
 • .pl

Mocht u op zoek zijn naar een andere TLD, neem dan gerust contact met ons op.

.

Wat is de kostprijs om een wesbite te bouwen ?

Op de vraag “wat kost een website” is het nu misschien gemakkelijker te begrijpen waarom er meestal een antwoord komt “dat hangt af van …”. Er zijn zoveel aspecten die de prijs bepalen van een website en mensen die websites voor een paar honderd euro online brengen kunnen ONMOGELIJK op een degelijke manier te werk gaan OF ze gaan binnen de kortste keren er onderuit! Een website van A tot Z afwerken neemt tijd in beslag en vergt heel wat kennis op vele niveau’s. Allemaal iets die in rekening dient te worden gebracht..

Zijn er na het ontwerpen van een website nog kosten ?

De enige terugkerende kost , is de jaarlijkse huur van de webhosting waarop uw website geplaatst is, en de domeinnaam waaraan uw website gekoppeld is. Enige extra (mogelijke) kost is indien u hebt gekozen om na het ontwerp van uw website te werken met onze service packs voor het onderhoud van uw website.

..

Werken de websites in alle browsers ??

westdesign-cross-browser
Internet Explorer is al enige tijd niet meer de enige internetbrowser die gebruikt wordt. Firefox, Safari, Opera en tegenwoordig ook Chrome van Google worden belangrijke concurrenten voor Internet Explorer. Door deze ontwikkeling op het gebied van browsers, heeft dat ook consequenties voor webdesign bedrijven.
Niet alle browsers maken gebruik van dezelfde standaarden en zo kan het dus zijn dat een website er in Firefox heel anders uit komt te zien dan door de webdesigner eigenlijk bedoeld was. Natuurlijk zijn hier diverse oplossingen voor en zorgen bij Westdesign dat ontworpen websites ‘cross-browser compatible’ zijn.

Je zou zeggen dat websites er in zowel Internet Explorer 6, 7 als 8 allemaal hetzelfde uit zien. Dit is helaas niet zo en het kost dan ook enig werk om een website er in al deze browsers hetzelfde uit te laten zien… en werken. Internet Explorer 6 kan bijvoorbeeld niet overweg met transparantie in afbeeldingen (png en gif). Internet Explorer 7 en 8 ondersteunen dit weer wel.

Verschil met andere browsers zoals Firefox, Chrome en Safari
Het belangrijkste browserverschil zit in de de manier waarop de browser CSS ‘rendert’. Zo gebruikt Internet Explorer 8 nog steeds CSS2 en accepteert slechts sommige elementen uit CSS3. Firefox, Chrome en Safari ondersteunen CSS3 wel (volledig) waardoor dit verschillen op zal leveren in weergave. Deze verschillen zijn echter wel op te vangen met uitzonderingen in de CSS code (browser-specifieke stylesheets) waardoor als resultaat een website er alsnog in alle browsers hetzelfde uit kan zien.

Website testen op cross-browser compatibiliteit voor alle browsers
Door de verschillen die kunnen optreden in de browsers is het erg belangrijk om de uitvoerig te testen op een correcte weergave en werking van de website. Nu is het mogelijk om alle browsers te installeren maar is het lastig om een website te controleren in Internet Explorer 6 of 7, als je Internet Explorer 8 hebt geïnstalleerd. Daarvoor kun je als webdesigner diverse tools gebruiken waarin zowel Internet Explorer 6, 7 en 8 te testen zijn.

Waarom is cross-browser compatibility zo belangrijk?
Cross-browser compatibility wordt steeds belangrijker voor websites. Voorheen was Internet Explorer veruit de meest gebruikte browser maar de concurrentie wordt groter en het marktaandeel van Internet Explorer neemt langzaam maar zeker af. Met Firefox (Mozilla), Chrome (Google) en Safari (Apple) heeft Internet Explorer (Microsoft) drie geduchte concurrenten. Zolang deze browsers niet dezelfde standaarden hanteren zal het belangrijk zijn om als webdesigner aandacht te blijven besteden aan controlewerkzaamheden ten aanzien van cross-browser compatibility.

Welke controlepaneel gebruiken we ??

We gebruiken cPanel als control panel systeem op onze hostingservers. Hiermee kun je alle instellingen van je hostingpakket op een gemakkelijke manier beheren.
Hieronder zie je een screenshot van het control panel..

cPanel

Wat is een responsive website…?

responsivesSimpel gezegd passen responsive websites zich aan naar de scherm resolutie die een bezoeker van de website gebruikt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website die veranderd kwa layout afhankelijk welk resolutie er gebruikt wordt.

Gezien de verscheidenheid in beeldscherm resoluties alsmaar zal toenemen wordt dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website. Daarnaast is er geen ingewikkelde apparaat detectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden.
Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en in welke hoedanigheid. De tekst is dan altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen. Deze techniek is ook uitstekend te combineren met een CMS systeem.

Leveren jullie ook hardware ?

Hoewel het niet onze specialisatie is, leveren wij ook wel hardware producten op aanvraag. Momenteel kan de vraag enkel via email , maar we hopen binnenkort onze eigen hardware webshop te kunnen starten om u zodoende nog beter te kunnen helpen.

Mijn domeinnaam en hosting staan bij een andere provider. Nemen jullie dit over?

Zeker. Westdesign regelt met veel plezier de overgang en zorgt ervoor dat alles vloeiend verloopt.

..

 

Antwoord toch niet gevonden?

Jammer genoeg kunnen we niet elke vraag beantwoorden.
Hebt U toch nog een vraag welke niet voorkomt op onze F.A.Q pagina laat het ons dan zeker weten via onze contactpagina zodoende we U een passend antwoord kunnen bieden.

Contacteer ons

Back to Top

Contact Info

Sint-Maartenstraat 1A 9280 Denderbelle Telefoon: 0499 71 77 94 Web: https://www.westdesign.be

Laatste Projecten