Facebook laat gebruikers geld overmaken aan vrienden via Messenger

Facebook laat gebruikers geld overmaken aan vrienden via Messenger

Ben je je vriend of vriendin nog geld verschuldigd voor een concertticket of restaurantbezoek?
Dan kan je hem of haar dat geld binnenkort overmaken via Facebooks Messenger-app.
Dat heeft de sociale netwerksite bekend gemaakt.

3011297

De student computerwetenschappen van de Stanford-universiteit die eind vorig jaar een betaalfunctie opmerkte in de programmeercode van Facebook Messenger had gelijk: het wordt binnenkort mogelijk om via de chat-app geld over te maken aan vrienden. Dat heeft Facebook nu zelf aangekondigd.

Betalingen doen moet even eenvoudig in zijn werk gaan als smileys of foto’s versturen: klik op het $-symbooltje (dat boven het toetsenbord komt te staan), voer het gewenste bedrag in en druk op verzenden. Je zal wel – eenmalig – je kredietkaartnummer (Mastercard of Visa) moeten invoeren. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, aldus de sociale netwerksite.

Op nieuwe iOS-apparaten kan je TouchID gebruiken om je betalingen te beveiligen, maar je kan ook met een pincode werken, meldt de technologiesite The Next Web.

Het geld wordt volgens de site Re/code eventjes door Facebook bijgehouden en vervolgens doorgestort naar de bankrekening van je vriend. Als die vriend zijn rekening nog niet gekoppeld heeft, wordt het bedrag bijgehouden totdat dit gebeurd is.

De betaalfunctie in Messenger wordt ‘in de komende maanden’ beschikbaar gemaakt voor Android-, iOS- en desktopcomputergebruikers in de VS, aldus Facebook. Wanneer andere landen aan de beurt komen, is nog niet geweten.