Belgacom lanceert 4G

Vandaag was het zover…In 9 Belgische steden is er vanaf vandaag 4G-dekking van telecomreus Belgacom.

Het heeft enige tijd geduurd, en er werd reeds een tipje opgelicht op het Broadband Forum in Amsterdam, maar vandaag was het dan uiteindelijk zover…De officiële lancering van 4G met alle toeters en bellen. De beste dekking garandeert Belgacom in de 5 grote steden waar eerder al met 4G geëxperimenteerd werd: Antwerpen, Gent, Leuven, Luik en Namen. Vier andere gemeenten mogen rekenen op ‘goede’ 4G-dekking: Bergen, Hasselt, Waver en Haasrode. Brussel komt nog niet in het plaatje voor, omdat de huidige stralingsnormen een LTE-uitrol niet mogelijk maken.

Men spreekt over downstreamsnelheden tussen 10 en 20 Mbit, upstream tot 10 Mbit….benieuwd….

uiteraard hoort bij een nieuwe technieck tevens een Update betreffende de prijzen en formules

Het gebruik van het 4G-netwerk van Belgacom is inbegrepen in specifieke tariefplannen met mobiel internet, of beschikbaar als optie.
“Smart 75” (onbeperkt bellen en sms’en, 5GB mobiel internet voor 75 euro) of het webaanbod met voorafbetaalde kaart “Generation Connect” (2GB mobiel internet, 2.000 sms’en en tot 80 belminuten per herlaadbeurt van 20 euro).
Klanten met een smartphone kunnen ook de “Internet On GSM”-optie activeren (vanaf 19,99 euro voor 2GB) om gebruik te maken van het 4G-netwerk.

Voor professionele klanten heeft Belgacom het tariefplan “Bizz Mobile+ All-in” (onbeperkt bellen en sms’en, 5GB mobiel internet voor 70 euro, btw niet inbegrepen).
Voor gebruik van het 4G-netwerk met een laptop of tablet is er de optie “Mobile Internet” met 1GB of meer.